NL FR EN

Richtlijnen voor contact opnemen met de praktijk:

Gezien het stijgende aantal telefoonoproepen en om zo goed mogelijk beschikbaar te zijn voor dringende oproepen, willen we volgende richtlijn mee geven, zodat u weet voor welke zaken u met ons kan contact opnemen via telefoon of mail:

-labo-resultaten: wij bellen u op een moment dat het past (tussen of na de consultaties) - we proberen dit binnen de week te doen, tenzij anders afgesproken. Heeft u geen telefoontje gehad? Stuur even een mailtje.

-resultaten beeldvorming of andere onderzoeken: terug op afspraak komen voor bespreking resultaat tenzij anders afgesproken. Als u wil weten of we het resultaat ontvangen hebben: stuur even een mailtje.

-voorschrift medicatie: vraag het tijdens de consultatie! En anders: liefst per mail, tenzij dringend, dan mag u bellen. Kom het voorschrift ook binnen de paar dagen halen in de hal!

-opmaken attesten/invullen documenten: op afspraak komen, tenzij anders afgesproken, want dit neemt tijd in beslag. 

-afspraak maken? check de website! www.praktijkdetandem.be

-wanneer bellen? indien u online geen afspraak kan maken de dag zelf;  voor (dringende) vragen die moeilijk per mail kunnen gesteld worden of (dringend) advies - maar opgelet: we kunnen géén consultatie per telefoon doen.

-wanneer mailen? Email dient NIET voor een consultatie of het bespreken van resultaten. WEL voor praktische vragen of om informatie door te sturen. Emails proberen we binnen enkele dagen te beantwoorden, maar zijn voor ons minder prioritair dan de consultaties.

-SMS? we communiceren liever NIET via sms! De noodgsm dient voor dringende vragen tussen 10.00-18.00h.


Alvast bedankt om hiermee rekening te houden.Dr. Willem Delrue ( Huisarts-in-opleiding)

We zijn verheugd u te kunnen aankondigen dat we vanaf 01/10/2018 Dr Willem Delrue mogen verwelkomen in onze praktijk als huisarts-in-opleiding.


Even voorstellen: mijn naam is Willem Delrue. Ik ben een 2e jaars HAIO (HuisArts-In Opleiding) en studeerde in juni 2017 af in de geneeskunde aan Universiteit Gent. Mijn 2e en laatste jaar opleiding mag ik volbrengen in uw huisartsenpraktijk De Tandem.
Ik groeide op in Moorslede (bij Roeselare), studeerde in Gent en zet nu mijn eerste stappen in Brussel. Een diverse en uitdagende stad die mij steeds meer en meer gaat boeien.
Naast HAIO probeer ik ook tijd te maken voor vrijwilligerswerk zoals het Ujeli Care Centre Nepal, een centrum dat zich inzet voor de gezondheidsbevordering van kinderen in en rond Pokhara, Nepal.
Vanaf 1 oktober 2018 kunt u ook bij mij terecht met vragen over uw gezondheid, ik zal steeds heel nauw in contact staan met Dr Vandierdonck en Dr Demaerel. 


 Als u graag nog meer informatie hierover wenst, spreek ons gerust aan.

Dr. Hannah Demaerel & Dr. Sylke Van Dierdonck

Afspraak annuleren

Beste patiënten, 

Een afspraak annuleren doet u best goed op tijd zodat een andere persoon de afspraak nog kan boeken.
Probeer dit dus meer dan een uur op voorhand te doen. Dit kan online maar ook telefonisch op het nummer 02/428 00 08 ( indien voor 10u of na 18u) of op de nood-gsm (0486/78 65 87)

Indien u tweemaal niet komt naar de consultatie zonder ons hiervan te verwittigen, zijn we genoodzaakt hiervoor bij een volgende consultatie een extra kost aan te rekenen van 10€.
Deze toeslag wordt niet terugbetaald door de mutualiteit. 

( art. 77 Medische plichtenleer: Een schadeloosstelling mag gevraagd worden voor een nutteloos geworden huisbezoek of voor een verzuimde afspraak indien zij niet tijdig werden afgezegd.)

Consultatie per mail?

gepost op woensdag 4 mei 2016

Beste patiënten,

Het is niet de bedoeling dat u medische vragen of problemen stelt/bespreekt via email. Hiervoor vragen we u om op afspraak te komen. De mail is als communicatiemiddel bedoeld voor praktische zaken zoals het doorsturen van documenten. Gelieve hiermee rekening te houden. 

Dank voor uw begrip.

Op tijd komen!

gepost op woensdag 4 mei 2016

Beste patiënten,

we merken dat mensen regelmatig te laat komen of helemaal niet komen opdagen. Dit brengt veel tijdsdruk met zich mee en verhindert andere patiënten een afspraak te maken.

Mogen we u erop wijzen dat het echt belangrijk is dat u op tijd komt of ons tijdig verwittigt als u er niet kan zijn. 

Dank voor uw begrip.

Vanaf nu mogelijk betalen per Bancontact!

gepost op maandag 13 oktober 2014

Beste patiënt, Cher patient

wij zijn zeer blij u te kunnen meedelen dat u vanaf heden ook via bancontact kan betalen!